Ensam hemma 2.

Min kväll kommer att bestå av:

Glass  och film          



Hoppas alla får en riktigt trevlig fredag kväll.

Den bittra sanningen.

Hur  mycket jag än försöker koppla bort det och tänka på annat så dyker det hela tiden upp i huvudet på mig.
Jag träffade pappa i natt och allt var som förr. Jag drömde att han ringde, att vi träffades. Vi skrattade och han gav mig några goda råd. I morse när jag vaknade var jag än en gång övertygad om att han fortfarande levde. Men dödsannonsen på kylskåpet tog mig ner på jorden igen. FAN! Han är borta. Han kommer alltid att vara borta och det enda jag kan hoppas på är att jag får träffa honom igen när jag är klar med det liv jag lever här.

Vad hemskt det är att gång på gång behöva chockeras av det faktum att han är död. Även efter snart 8 månader.



Jag önskar att du fortfarande fanns hos mig. Jag tänker fortsätta drömma om dig, hur jobbigt det än är att vakna. För det är värt det, när jag får hålla om dig igen, även om det inte är på riktigt. Jag älskar dig.

"Fattig som en kyrkråtta"

Hur ska man lyckas fördriva tiden ikväll? Thomas åker till en polare i Sthlm och jag är luspank.
Tanken var att jag skulle träffa Sara för en middag och utgång på Tullen i Trosa, men nu när mina pengar är försenade (igen!) så måste jag avboka, vilket känns sådär. Anyway, vi har ju fått en hel jävla massa kanaler på teven nu, så på något sätt ska jag nog kunna få tiden att gå. Jag lyckas ju om dagarna. Sen har man ju typ blivit läskigt beroende av Mafia Wars på Facebook. Det är ett spännande liv man har som arbetslös, nej jag menar, "arbetsökande". Det enda som är en tröst i det (hur hemskt det än låter) är att man vet att man inte är ensam. Det var inte mitt fel att jag fick gå ifrån Scania. Jag kan tyvärr inte rå för sitsen jag sitter i. Nu är det bara att söka jobb, söka jobb och söka jobb. Och då tackar jag för att jag äntligen fått internet hemma, vilket underlättar något enormt mycket.
Inget struntprat kvar nu. Ha det fint så länge.

Den perfekta hemmafrun.

På något underligt vis så får man hela tiden klockan att gå. Man springer ärenden, ringer samtal. Man tvättar, städar och diskar. Man hälsar på mormor och morfar och tar en fika på stan. Man tittar på film, sitter vid datorn och tar ut ett par nya låtar på basen. Tiden går, javisst. Inte fort, men den går. Sen när gubben kommer hem så står maten på bordet, kalsongerna ligger prydligt ihopvikta i byrålådan och tv-spelen är sorterade i bokstavsordning. Utan tvekan så finns det mer att göra när man inte längre bor ensam. Nu vill man helt plötsligt anstränga sig lite. Laga god mat, skura spisen och diska. Som ensam nöjde man sig med en macka på kvällen (om man ens hittade ork att gå ut i köket), spisen skurade man när man började skämmas och diskberget bara växte och växte. Man hittar sina rutiner.
För ett fritt och impulsivt liv i all ära; rutiner är nog väldigt underskattade.

"Det osynliga barnet- T.J."

Hon var lycklig med skogen och vädret och sig själv. Morgondagen och gårdagen var lika långt borta, men just nu lyste solen klarrött mellan björkarna och luften var sval och mild.

Det är en kväll för sång, tänkte hon. En ny visa som ska ha en del förväntan i sig och två delar vårmelankoli och resten bara hejdlös förtjusning över att få vandra och vara ensam och trivas med sig själv.

Hon stod och lyssnade i den våta mossan. Bäcken ska vara med i min visa, tänkte hon. Som en refräng, kanske.
I detsamma lossnade en sten i fördämningen och förändrade vattnets melodi med en oktav. Det där var inte illa,sa hon med beundran. Just sådär ska det låta.

I kväll är jag ensam med min melodi och i kväll är inte i morgon.
              
(Kanske jag inte kommer alls. Kanske jag går åt ett helt annat håll).       


Jag ska bara...

..vara tyst.
..lämna allt åt ödet.
..längta.
..hoppas.
..hålla ut.

Varför?

Hur svårt ska det behöva vara?!


Thomas+Linda= Sant

Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig.                  
      
                                                            På Mantorp.

Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig.

Något så vackert.

Jag kan inte sluta tänka på vad han sa till mig igår. Det gjorde mig så otroligt glad. Men när det kommer ur hans mun behöver det heller inte vara mycket. Att det kommer från honom är allt som betyder något. Han är det vackraste jag har, det allra ömtåligaste. Han är den man jag ser mig själv bli gammal med.

En låg energinivå.

Försöker släppa all ilska, för vad hjälper det mig nu.

Vi har blivit erbjudna visning på drömlägenheten i Enköping. Ja, DEN lägenheten. Så vi ska dit, senare, vet inte exakt när, och kolla hur den ser ut i verkligheten. Sen får vi sätta oss ner och prata. I detta läge så vill jag hitta en bostad där man känner sig som hemma, där man kan stanna ett tag. Och när vi fyllt lägenheten med katter och ungar, får vi leta efter något större. men hoppas då att man funnit sig till rätta i det samhälle man lever i och att man har ett ställe som man längtar hem till när man är borta. Inte som nu, när nästan allt känns bättre än hemma.

Har inte mycket ork över, känner mig nästan mer död än levande för tillfället. Behöver få ventilera och prata av mig. Så mycket tankar att sortera. Det är tur att jag har tid över.


Elaka människa.

Hur fan har hon mage att begära något över huvud taget?! Mitt bra humör försvann snabbt när hon hör av sig och kräver.
Hon har lyckats lura honom så många gånger i det här. Hur fan kan hon gå ur det här med ryggen rak? Det kan hon omöjligt göra. Hon tar hans pengar, som han behöver själv. Han skulle kunna göra så mycket på sin bil för pengarna hon har lurat av honom. Jag har sagt åt honom att han ska skaffa lite mer skinn på näsan, allra mest för hans egen skull. Men han är alldeles för blåögd och snäll. Och hon är alldeles för bortskämd och elak. Hemska kvinna, att du inte skäms!?

Konsten att vakna med ett bra humör.

Hotell med frukostbuffé och fri tillgång till spa . Det ni. Det drar min man iväg mig på nästa helg. Det är nu ni kan börja bli avundsjuka, för ja. Jag har med säkerhet hittat jordens underbarast kille och det är mig han kommer hem till varje kväll :)

Jag ägnade dryga timmen igår kväll åt att söka jobb i Enköping, Uppsala, Västerås och Stockholm. I dessa tider får man ta vad man får och har därför sökt allt mellan himmel och jord. Får jag som jag vill så ska jag ändå börja plugga igen inom en snar framtid. Vi får se var man hamnar någonstans. Just nu känns det som man skulle göra vad som helst (inom rimliga gränser), bara man slapp sitta hemma om dagarna.

Har ju glömt att berätta att helgen i Mantorp var kanon! En jävla massa vrålåk och bra sällskap. Det enda som arbetade emot oss var vädret. Regnet hängde i luften till och från hela tiden men vi klarade oss faktiskt till söndag eftermiddag, när finalerna började. Så klart. Tror vi han se 3 av 20 finaler innan regnet började ösa ner. Så då var det bara att ta sig till bilen och åka hemåt. Att sitta och titta på "en gigantisk hårfön" i ett par timmar (som Jessica kallade det) var inget som lockade. Känns ändå som att man fick valuta för pengarna. Åker mer än gärna tillbaka igen nästa år.


Massa god mat.

Nu har vi varit och storhandlat. Hela kylen och frysen full. Jag älskar det. Jag älskar att kunna välja och vraka. Det får mig att må bra. Livets goda <3

Min älskade, älskade man.

Nu har han bokat hotell till nästa helg. Bara sådär. Du underbara, fina människa!
Jag älskar dig!

Ett tidsfördriv.

Med Lotta Engberg på högsta volym, ska jag nu försöka få tiden att gå. Idétorka och Thomas-abstinens och klockan är inte mer än kvart över tio. Hur ska jag få dom här timmarna att försvinna? Sitta och drömma om mina drömmars lägehet, som vi hittat på hemnet.se. Ju mer jag funderar på hur en flytt till Enköping skulle påverka mitt liv, dessto mer längtar jag efter att få sätta ett datum och packa kartongerna. Det finns fler jobbmöjligheter då det är relativt nära till både Stockholm, Västerås och Uppsala. Enköping är ett väldigt lagom stort/litet samhälle för mig. Det finns möjlighet till shopping, men också till lugn och ro och avkoppling. Svärmor kommer att finnas nära till hands. Thomas får enklare att ta sig till och från jobbet, samt att hockeyn inte blir drabbad.
Det enda som talar emot Enköping idag är att det blir längre till klubben för Thomas och det blir en timmes bilresa till mormor, morfar, farmor och farbror och ännu längre till mina vänner i Vagnhärad. Men i dagsläget så träffas vännerna därifrån så sällan att det egentligen inte spelar någon större roll. När man väl ses då så blir det nog på ett annat sätt. Man kanske åker ner över en helg eller så. Det går i alla fall att lösa.
Den första lägenhet vi båda tittar på i Enköping är en lägenhet som jag trodde bara existerade i mina drömmar. Nu kommer ingenting verka bra nog om man jämför. Drömmarnas lägenhet är nybyggd och kostar därefter. Det finns lika stora lägenheter för halva pengen, men tusan. Denna underbara lägenhet har en jättestor inglasad balkong, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och en öppen planlösning. Jaja, dom andra lägenheterna var också jättefina, så en dag i taget, en visning i taget.
Det jag kan säga med säkerhet just nu är att Enköping växer i mina ögon och vi vill verkligen ifrån Södertälje.

Skilsmässan

Hon tillbringade första dagen med att packa sina tillhörigheter i kartonger och väskor.

Andra dagen kom flyttfirman och hämtade sakerna.

Tredje dagen satte hon sig för första gången ned vid deras vackra matsalsbord med levande ljus, satte på lite lugn bakgrundsmusik och festade på ett halvkilo räkor, en burk kaviar och en flaska Chardonnay. När hon ätit färdigt gick hon runt i varje rum och stoppade halväta räkskal doppade i kaviar inuti alla gardinstänger. Sedan rengjorde hon köket och lämnade huset.

När maken återvände med sin nya flickvän var allt lycka och glädje de första dagarna. Sedan började, sakta, huset att lukta. De försökte med allt, dammsög, torkade, tvättade golven, vädrade med fönstren vidöppna. Ventilationskanalerna kollades för att hitta eventuella döda gnagare, mattorna kemtvättades, luftrenare och doftblock hängdes upp överallt. Anticimex kallades in och satte in gasbekämpningsmedel varvid det nu inte fullt så lyckliga paret tvingades flytta ut några dagar. Till slut revs de dyra tapeterna av ull ner och ersattes.

Inget hjälpte. Folk slutade komma på besök. Hantverkare och reparatörer vägrade arbeta i huset. Hembiträdet slutade.

Slutligen stod paret inte ut med stanken längre utan beslöt sig för att flytta. En månad senare hade de inte fått huset sålt, trots att de halverat priset.

Ryktet gick och till sist så vägrade de lokala fastighetsmäklarna att svara på deras telefonsamtal. Till slut var de tvungna att ta ett stort banklån för att betala sitt nya hus.

Exfrun ringde mannen och frågade hur det stod till. Han berättade hela historien om det ruttnande huset. Hon lyssnade artigt och sa att hon saknade sitt gamla hem förskräckligt mycket och skulle kunna tänka sig att köpa huset. I tron att hans exfru inte visste hur pass illa huset luktade gick han med på att sälja till henne för tiondelen av marknadspriset, på villkor att hon skrev på samma dag. Till mannens glädje gick hon med på det.

En vecka senare stod mannen och hans flickvän leende och såg flyttfirman komma och hämta allt för transport till den nya bostaden. Inklusive gardinstängerna...

Ja Jennifer.

Han hade buttcrack och en hårig sådan! BLÄ!

Svärmor= bäst!!

Ja verkligen! Vilken underbart mysig kväll jag har haft i Enköping. Det är inte många människor man kan sitta och prata med oavbrutet i flera timmar i streck, men det kan jag göra med Eva. Helt underbart. Och då kan ni förstå att jag är nöjd över att jag ska få spendera hela helgen med henne, Thomas och Tordan. Ser verkligen fram emot Mantorp, ska bli riktigt jäkla roligt! Kan inte få en bättre pojkvän och svärmor. Det här är det ultimata.

Åh, vad jag njuter av tillvaron. *myser*

Nä, usch!

Nu flåsar han också. Hugaligen.


Farliga gubbar?!

Den läskiga "handfatsgubben" är här. Stor, tjock och hårig. Uschamej. Hoppas han blir klar snart och går.
Nästan så man skulle kunna tro att man har gått och blivit folkskygg. Nejdå, jag tycker bara inte om att ha folk hemma, that's all :) Och det finns så mycket hemska, farliga gubbar i Södertälje. Inte konstigt att man blir skadad på det här skitstället. Blä, blä, blä. Anyhow. Tror handfatsgubben börjar bli klar. Sen ska jag låsa dörren igen.

Äntligen!

Internet hemma you MF!! :D
Kanske man kan göra lite allvarlig skrivning..? Mjae, den chansen är väl inte så stor kanske. Men en uppdatering iaf:

Blir en helhelg med svärmor, spännande, spännande. Middag i Enköping ikväll, Mantorp lördag/söndag. Blir nog kalas!
Supernöjd med min nya mobil, vafan den nu heter. Lägg det här namnet på minnet liksom... Samsung SGH-F480 TouchWiz. Anyway, touchskärm är egentligen alldeles för komplicerat för mg, men fan vad jag äger med mobilen i handen. Oh fuck, bott för länge i Södetälje, det hör jag det.
Annars då..? Letar större lägenhet, inget har dykt upp ännu.
Har lagt undan 20 par skor, illa när folk inte kommer in i hallen O.o
Prylar i hela lägenheten. Högtalare och förstärkare everywhere. Mycket ljud i en liten lägenhet. Än så länge har vi inte fått några klagomål från grannarna. Men det är väl bara en tidsfråga innan dom börjar fundera på varför "Sad but true" går på repeat.  ...Det är ju bara jag som spelar Guitar Hero Metallica på högsta volym :D
Hur som...på inköpslistan står det: Mjölk, ägg, ris, bröd, tandkräm och sköljmedel. Ifall någon skulle få för sig att handla åt mig. *blink, blink*
Hatar att alla klädkataloger skickar ut höst/vinter redan nu! Vem fan tänker på att köpa dunjacka i juli?!
Klockan 10 idag kommer det en gubbe och byter ut mitt trasiga handfat, öh, det tog bara 2,5 månad. Nytt rekord. Staketet jag bad dom laga när jag flyttade in i juli 2007 ser fortfarande liksdant ut, om inte ännu risigare förstås. Kan man klaga, så ska man klaga. Eller hur var det?
Slänga i lite hårfärg om ett tag, så man blir som ny. Nästan.

Sen har jag inget mer, totalt intetsägande, att berätta för er gottfolk.
Tack för visat intresse och välkommen åter.

AAH!!..

..MIN HÅRFÖN HAR GÅTT SÖNDER!!!

Drömmar om framtiden.

Åh, vi pratade så mycket igår. Vi tillät oss att drömma och planera. Vi åkte en sväng in i Mariefred och tänkte: här vill vi nog bo. Ett jättemysigt litet samhälle med inte allt för långt till arbete, vänner och familj. Så vi gjorde en ansökan om lägenhet där. Vi pratade om att skaffa en till katt, så att Betty har en kompis i vinter, när hockeysäsongen drar igång på allvar. Vi vågade oss till och med på att prata om hur vi vill att det ska se ut om 5-10 år. Det har jag aldrig riktigt  vågat göra förut, men med Thomas är allt annorlunda. Jag ser honom i min framtid. Han är mannen i mitt liv. Som sagt: ord kan inte beskriva hur viktig han är för mig. När jag kämpade för att överleva kom han in i mitt liv och tog mig med storm, han hjälpte mig upp på fötter igen och nu står han stadigt bakom mig, i allt jag gör. Jag kan bara hoppas att jag en dag kan vara en lika stark människa som han.
Vi har haft några motgående faktorer sedan vi började träffas, men snart behöver vi inte bekymra oss mer. Vi är klara med det förflutna, nu återstår bara en underbar framtid tillsammans.

Jag älskar dig Thomas.


Mitt första barnkalas.

Felicia fyllde 1 år här om dagen så nu blir det kalas nere på klubben. Har inte varit på barnkalas i "vuxen" ålder förut men det känns som att det bara är att vänja sig. Lär ju bli några stycken här framöver.

Idag fick jag en mycket bättre start på dagen, när jag vaknade och det första jag såg var Thomas. Det är en underbar, obeskrivlig känsla att få vakna upp varje morgon bredvid den man älskar. Innan jag träffade honom trodde jag att jag trivdes med singellivet, men inget tidigare går att över huvud taget jämföra med det vi har idag. Ingen har någonsin fått mig att må så bra som den här underbara, stabila killen. Jag älskar honom, mer än ord kan beskriva och jag vill aldrig, någonsin, behöva leva utan honom. Han gör mitt liv till så mycket mer. Han är allt jag behöver och allt jag någonsin drömt om. Det här, om något, är värt att kämpa för.

Och lillebror:
-Jag tänker på dig. Det går inte en dag utan att jag saknar dig. Vi ska ses snart. Jag lovar.

Svettningar.

Skulle kunna tro att man är i klimakteriet redan vid 21, faaan. Kladdigt värre. Och ingen värme att prata om heller så det är nästan så man får skämmas. Är säkert för att man har blivit tjockis :)

Gud hörde alla mina böner och öppnade Carlings i Södertälje. Thank you Lord! Att man kan spendera så mycket tid på en sådan liten yta, är väl ändå det mest spännande..?! Här om dagen unnade jag mig en jättefin tröja som säkert kommer att vara för liten om en månad eller så, men tusan...den var ju så fin! <3

Länge har jag suttit och spekulerat i varför folk inte har något bättre för sig än att sitta och ljuga om mig. Trots alla timmar av funderingar har jag inte blivit ett dugg smartare. Folk måste ha alldeles för lite att göra och ett alldeles för ointressant liv själva när dom inte kan lägga sin tid på annat, viktigare. Som jag redan gjort rätt upp i era fula nyllen:
*Nej, så många har jag inte legat med. Om jag ändå hade haft sånt flyt under mina år som singel..!
*Ja, jag hade fått både lägenhet och jobb i Örebro. Så varför flyttade jag inte?.. Efter att min pappa dog så spårade min relation med morsan ur totalt. Vi har båda sagt saker som vi säkert ångrar. Samma datum som det var sagt att jag skulle säga upp min nuvarande lägenhet så hade jag och min mor ett 3:e världskrig. Jag valde att inte säga upp min lägenhet den månaden, eftersom hon och lillebror var den enda anledningen till att jag skulle flytta åt det hållet över huvud taget. Jag känner ingen annan där borta. Bara ett par dagar efteråt så träffade jag Thomas. Och han förändrade hela mitt liv. Så ja, Thomas är en av anledningarna till att jag fortfarande är kvar i skithålan Södertälje, men han är inte den som fick mig att ändra mig från första början. Jag gjorde ett val att stanna kvar där jag har resten av min släkt och mina barndomskamrater innan jag och Thomas blev något seriöst.
*OCH OM JAG ÄR GRAVID SKA NI SKITA FULLSTÄNDIGT I!!! :) :) Hade jag velat berätta för er så hade jag väl gjort det..?

Ha det bra allihopa! Puss och kram

Back in the game.

Så var det dags. Känns nästan som ett måste att skriva när man äntligen har tillgång till dator. Vad för ointressant struntprat ska jag terra er med då??

Har lyckats fördriva timmarna med att sova på soffan och sett en film. (En dålig sådan). Jag har med andra ord haft en väldigt intressant fredag. För visst fan är det fredag idag?? Tur att man inte tappar kollen av att gå hemma, haha.
Är lite småless på det mesta, men trivs fint med nästan allt. Tur att man inte är som en känslomässig berg -och dalbana i alla fall. Svårt att förklara, men tror mitt humör beror mycket på att jag har alldeles för mycket tid till att tänka.

Hoppas på att vi snart ska få en större lägenhet. Lite trångt att bo två i en etta på 44. Måste ju hitta större inom kort, när vi blir med katt...och så.

xoxo/L


En dålig start på dagen..

...men annars är allt fint.
Att jag inte haft tillgång till internet på ett bra jävla tag är nog ganska uppenbart. Det är ju inte så att jag är tjatig här direkt.

Kattvakt i Enköping i helgen igen. Kan behöva lite lugn, både Thomas och jag. Har varit några intensiva helger, med en Tallinn-kryssning, midsommarfylla, Big Lake Run och Powet Meet. Nästa helg är det Hot Rod Reunion, så det gäller att passa på. När vi kom hem i söndags var jag (av någon underlig anledning)  mest sliten av alla, haha. Jag som var chaufför hela helgen. Tss..vilken sopa man är.

Annars inte mycket särskillt att berätta. Jag tar en dag i taget, sorgearbetet är inne i en ny fas, som är ganska mycket lättare att hantera. Jag saknar mina vänner i Vagnhärad, men hoppas på en samling vid Tullen snart.
Jag återkommer när huvudet har vaknat.

RSS 2.0