☆Gott Nytt År Allesammans!☆

Har värsta svackan, jag vet. Men har inte heller någon större ork och lust att skriva massor idag heller.
Julen var underbar, alldeles perfekt. Och idag åker vi tillbaka till enköping för att fira in det nya året där. Blir alldeles säkert lika mysigt den här gången.
Annnars inte så mycket. Flytten närmar sig, sakta men säkert. Längtar som tusan! Dags att börja ta tag i förrådet och packningen nu till nya året tänkte jag :) Allt kommer att bli ***super***


                                   


                             


                             

Inte alls läsvärt. Inte ens lite.

För jag orkar inte skriva något mer än det här just nu.

En ☆GOD JUL☆ till Er alla!

Eftersom vi kommer att åka till Enköping redan i eftermiddag så skriver jag mitt sista inlägg innan jul redan nu. För på julafton tänker jag då inte tillbringa en enda minut framför datorn.
Julskivan går på repeat. har precis strukit Thomas skjorta och börjat packa väskan. Klapparna är inslagna och ligger nerpackade i påsar. Ljusen är tända. En kopp varmt te står på köksbordet. Receptet på köttbullarna är ihopvikt och instoppat i det lilla facket på väskan. Ska så småningom släpa mig in i duschen, så man lukta lite gott när mn ska bort så här :)
Pratade lite med Thomas nyss. Han vet inte om han kommer att kunna gå tidigare idag, men jag ska hålla tummarna för det. Vore skönt om vi i lugn och ro kunde åka till Enköping och så att Tordan slipper sitta och åka för att hämta mig. Hur det än blir så ser jag verkligen fram emot ett par riktigt fina dagar med en massa julmys.
Saknar mamma och lillebror, men vi ska ju åka dit den 6/1. Och nästa jul ska jag försöka se till att vi firar allihopa tillsammans. Det vore massa mysigt.
För att avrunda detta lite så... Hoppas alla får en riktigt fin jul nu!


Från Mig, till Er

☆GOD JUL☆

Julstämning på hög nivå.

Varit i Skärholmen med Niclas och handlat dom sista julklapparna. Nu sitter jag och lyssnar på Silent Night med massor av tända ljus, har precis slagit in paketen. Saknar lite glögg dock. Får göra en kopp te istället. Jag myser och längtar massor tills det är dags att åka till Enköping imorgon. Vet att detta kommer bli en underbar jul.

                                          

Allt det där som nu är gjort.

Klar med storstädningen. Har gjort allt idag, även om jag faktiskt har morgondagenn på mig också. Men nu kan jag ägna tisdagen åt att....sova :P
Maten är klar, sängen är bäddad, ljusen är tända. Mysigt värre här hemma igen.
Skickade efter lite grejer från Ellos, typ gardiner, handdukar och så förut... Blir en sen julklapp till mig själv och nya lägenheten.
Nu ska jag hämta in ett par kartonger från förrådet och sortera. Massor ska bort! Tänker inte släpa med mig något onödigt alls till Enköping när flyttlasset går. Kläder, skor och prylar: TILL SALU! :D

Allt det där som måste göras.

Disken är äntligen avklarad. ÄNTLIGEN! Nu ska jag ge mig på en ordentlig storstädning av lägenheten så här innan jul. Eftersom vi ska åka till Enköping redan på onsdag så passar jag på att fördriva tiden nu när det är måndag och gubben är borta till 22. Då går nog timmarna fortare. Sen är det ju så jäkla skönt att komma hem efter att man varit borta några dagar och lägenheten är skinande ren. Nu ska jag bädda rent i sängen, för är det något Thomas tycker om att göra när han kommer hem efter en lång arbetsdag och en hockeyträning så är det att bädda ner sig i rena lakan :) <3

Förbjuden kärlek

Åh, vad jag älskade New Moon. Och guuu vad Robert Pattinson är snygg, haha :P Ser verkligen fram emot att se 3:an! Ska fasiken köpa böckerna också, folk säger att dom är bra. Det är något med stämningen i filmerna som gör att jag får gåshud. Den förbjudna kärleken, allt mörker.. Oh, jag älskar det.

Från det till något helt annat... Fortfarande sjuk, sitter här och snorar. Men idag ska jag klä på mig ordentligt och följa med och se matchen mot Gotland. Måste heja på min man <3

***Det snöar fortfarande ute. Herrejösses så underbart! ***

Falukorv, New Moon och Terry O'Connels releaseparty på SS.

Rubriken kan inte vara mer tydlig. Jag trotsar förkylningen och hostan och beger mig ut på äventyr.
Först och främst ska jag servera min man falukorv och makaroner till middag. Hungrig efter en tuff match mot Gotland. Förlust med 4-2, tyvärr. Tar igen det imorgon.
Sedan åker vi till Heron City och ser New Moon. (Robert Pattinson, Mmm).
Efter det drar vi till Southern Streeters igen och kollar läget eftersom "husbandet" släppt sin första skiva och firar med dunder och brak. 60 kronor i inträde, 120 kr för inträde och skivan. Kom dit! Insläpp vid 20:00.

Fullspäckad kväll, hoppas att det inte förvärrar sjukdomarna. Och hoppasjag slipper hosta mig igenom bion, vore jobbigt båda för mig och dom andra i salongen.

Hej!

Diskberg.

Varje gång. Hur svårt ska det behöva vara? Skrattretande.

Slutar aldrig hosta.

Jösses, ont i hals och mage och tror jag har någon form av träningsvärk vid revbenen pga allt hostande.
Thomas har match mot Gotland idag och imorgon, men vet inte om jag känner mig så jättesugen på att sitta och hosta och snora i en kall ishall. Får se om det blivit bättre framåt eftermiddagen. Får hoppas det, för jag vill se Thomas spela. Han är ju faktiskt obesegrad hittills och Gotland leder tydligen "ligan", så kan bli en spännande match.
Lägga sig i sängen och glo på teven en stund tror jag. Ska bara lyckas maka lite på Thomas som ligger och snarkar och breder ut sig över hela sängen  :)
PoK

Glöggafton på SS

Ikväll är det glöggafton på Southern Streeters, Södertälje. Ska bli jättetrevligt att få sitta ner med allihopa och njuta av allt det som december månad har att erbjuda. Nu när det ligger flera decimeter snö ute så kan man inte låta bli att hoppas på en vit jul. Skulle vara så underbart om snön fick ligga kvar och om det kanske kunde komma ytterligare lite den 24:e. Så mysigt när det snöar på julafton, om jag nu minns rätt, för det var ju några år sedan det inträffade :)
Ser fram emot en fortsatt härlig december tillsammans med mannen i mitt liv <3

Utan dina andetag <3

Jag vet att du sover.
Känner värmen från din hud.
Bara lukten gör mig svag.

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor.
Jag kan inte ens stå om du inte ser på.
Genomskinligt grå, blir jag utan dina andetag.


Min klocka har stannat.
Under dina ögonlock fladdrar drömmarna förbi.
Utan ett ljud, mitt hjärta i din hand.

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor.
Jag kan inte ens stå om du inte ser på.
Vad vore jag utan dina andetag?

Svamp-Linda Fyrkant.

Jag suger verkligen åt mig alla tänkbara baciller som en jävla svamp. Nu är jag sjuk, IGEN! Vadå noll immunförsvar liksom?! Hostar och snorar, ögonen rinner och jag kallsvettas och så min vanliga huvudvärk på det. Ja jävlar vad det är synd om mig idag. Men känner ändå att jag tar det hellre nu än nästa vecka. Har jag tur så hinner jag krya på mig till julafton i alla fall. Det skulle ju suga gnu-pung om jag behövde sitta så här nästa torsdag. BLÄ!!
Så idag blir det att kurera sig. Ligga i sängen och se en film, eller sju, beroende på hur många jag hinner med innan Thomas kommer hem vid 22.

Men snön ligger ju i alla fall kvar. YEEAY!

Det snöar, äntligen!

Det är så jättefint och vitt ute :)



Fulade mig framför kameran igår. Bara för att.

Livet börjar igen...

...som en blomma slår ut.

Det tar tid att lära sig le, att lära sig se vad man verkligen har.
Det tar tid att öpnna sin själ när någon vill dig väl, att våga stå kvar.
Det tar tid men när det väl sker får allt det gråa färg.

Ingen rädsla finns kvar.
Alla frågor får svar,
när din värme är här och din trygghet jag har.
Du fanns här tillslut.
Inget blir som förut.
Livet börjar igen,
som en blomma slår ut.


Thomas, du ger mitt liv en mening.

Jo visst, det snöar!

Och det ligger till och med kvar på marken. Jösses, så mysigt. Hoppas det kommer mycket och att det ligger kvar till efter nyår :) (eller hur?!)

Min existens är ett mirakel.

Nu ska jag vända på det här mörkret. Någonstans måste jag ju ändå hoppas på att det värsta är över, att den hårda vägen gör mig starkare och att jag snart kan stå med ryggen rak igen.
All ångest jag byggde upp inför årsdagen har minskat. Det kanske låter kallt eller hårt, jag vet inte, men nu har jag klarat mitt första år utan pappa så då kan jag klara ytterligare ett. Mitt liv måste fortsätta, även om det kommer komma hårda tider då saknaden kan verka alldeles för stor. Jag har mycket att leva för och många minnen att skapa. Jag ser fram emot, vad jag tror kan vara, den mysigaste julen på många år. I mars ska vi äntligen flytta till Enköping, till en jättefin lägenhet där jag är säker på att vi båda kommer att trivas.
Jag har den finaste pojkvän som går att hitta i detta universum, som alltid ställer upp och som älskar mig villkorslöst. Han är mitt alldeles egna lilla lyckorus.
Jag har hans familj som direkt öppnade upp sina hem och sina hjärtan för mig.
Jag har min mamma som gör allt hon kan och min lillebror som är min skatt, min solstråle och den person jag är allra mest stolt över.
Jag har farbröder, morbröder, farmor, mormor, morfar, kusiner och kusinbarn.
Jag har några riktigt fina vänner som aldrig skulle tveka om jag behövde dom.
Så därför ska jag försöka tänka på alla dessa fina människor, inse hur lyckligt lottad jag faktiskt är och fortsätta leva det liv jag fått. Min existens är ett mirakel.


                             


Ett par snabba rader...

Sedan är det dags att ta bilen ner till stan för ytterligare ett läkarbesök. Nu är det bara att hoppas att jag får ut något utav allt. Efteråt blir det lite "häng" med Jess. Hockey ikväll, Thomas står som 2:a. Bortamatch, vet inte riktigt vart någonstans. Mellan Gävle och Uppsala tror jag.

Jag sysselsätter mig.
Jag går upp på mornarna.

Vilsen


"Dear God"- Avenged Sevenfold

Jag kan inte sluta lyssna. Låten går om och om ingen, på repeat.

Det var länge sedan nu, men ikväll är jag faktiskt lite arg. Jag tänker inte gå in på exakt varför, men jag tycker ändå att jag har mina skäl idag. Jag tycker inte att jag begär för mycket eller kommer med orimliga önskemål. För mig är det sunt förnuft, vanligt jävla folkvett. Men ja, alla är vi olika och jag har inte alltid rätt. Men som sagt; så mycket annat begär jag inte.

Inte så konstigt?

Ibland kan jag faktiskt komma på mina små orsaker. Så det så.

☆ MY TRUE COLOURS ☆

Dessa sorgsna ögon.
Förlora inte hoppet.
Jag förstår att en värld full av människor gör att du kan tappa fotfästet.
Mörkret inom dig kan få dig att känna dig så liten.
Men jag ser dina rätta färger skina igenom.
Jag ser dina rätta färger och det är därför jag älskar dig.
Var inte rädd för att visa dom.
Dina rätta färger.
Dom är vackra.

Visa mig ett leende nu.
Var inte olycklig.
Jag kan inte minnas sist jag såg dig skratta.
Om den här världen gör dig galen och bördan blir för stor,
så vet du att det finns människor som alltid finns där för dig.
Jag ser dina rätta färger skina igenom.
Jag ser dina rätta färger och därför älskar jag dig.
Var inte rädd för att visa dom.
Dina rätta färger.
Dom är vackra.
Likt en regnbåge.

Jag har skrattat!

Har precis kommit innanför dörren efter en tretimmars-fika med Jessica. Min "gamla", goda, ybermysiga bästa vän. Omständigheter gjorde att vi nästan bröt kontakten helt för några år sedan, men att träffas idag igen kändes precis som det brukade göra. Som hon sa: "Som att sätta på sig sin gamla favorittröja som man hittat igen".
Det var verkligen vad jag behövde i det här mentala kaoset, en stund att ta igen förlorad tid med någon som betytt så mycket för mig. Vi bestämde oss för att träffas på fredag igen och det ser jag verkligen fram emot. Inom några månader kommer det dock bli svårare att träffas, då hon ska flytta upp till Östersund för att plugga. Men jag är bara så himla glad att vi umgås igen. Och jag ser verkligen fram emot att kunna hälsa på henne där uppe när hon kommit tillrätta med allt. Ingen har någonsin kunnat få mig att skratta som Jessica. Och skratta är precis det jag allra helst vill göra nu. Och det jag allra mest behöver.
Det här mina vänner, gav mig mer än vad 100 timmar terapi någonsin kommer att kunna göra.

Jag ska klara det här också!

Så länge jag sysselsätter mig och lägger energin på alla människor som får mig att må bra så ska jag komma ut helskinnad ur det här också. Det är en bit kvar, men jag är medveten om varför jag mår som jag gör, så nu ska jag börja hantera det på ett så bra sätt som möjligt.

1 år sedan pappa gick bort :'(

JAG MINNS DET SOM DET VAR IGÅR.



BENNY HEFVELIN 1946/09/28-2008/12/08.
DU FINNS ALLTID MED MIG.
JAG ÄLSKAR DIG PAPPA.

Allt kan ta slut på bara ett par sekunder.

Och det är det som är så in åt helvete läskigt!

Men ska jag gå runt och vara orolig för allt och ingenting för det?!

Vad ska jag göra?

Jag kan inte sitta ensam längre.

Är sugen på ALLT.

Det är en sådan där morgon då jag är sugen på precis allt. Jag är massa hungrig och tror jag skulle kunna äta upp allt i hela kylskåpet. Men jag vet inte vart jag ska börja någonstans... :P

Mitt kaos.

Jävla huvudvärk som vägrar ge sig! Har jag inte nog ändå?!
I detta kaos försöker jag ändå hitta saker att förgylla min vardag med. Jag tänker på allt det fina jag faktiskt har och kommer på mig själv med att vara riktigt lyckligt lottad. Men trots det så är saknaden utan gränser. Min pappa är borta och absolut ingenting kan ändra på det. Fakta. Men jag måste lära mig att hantera denna saknad, för den kommer aldrig att försvinna. Sorgen kommer alltid att vara där, även om den förändras.
Jag försöker ordna så jag har så mycket som möjligt att se fram emot, även om jag knappt orkar ta mig upp från sängen på morgonen.
Jag har saknat Eva riktigt mycket ett par dagar nu. Kanske för att tiden med henne alltid får mig på bra humör, oavsett vad vi gör för något.
Mamma ringde idag, bara för att prata lite. Det var mysigt. Jag har saknat dom samtalen väldigt, väldigt mycket under året som gått.

Ett år. På tisdag.

Det ska jag "fira" med först ett läkarbesök på vårdcentralen och sen ett besök hos någon form av hjärnskrynklare på "Mottagningen för unga". Yeeay! Precis vad jag behöver. Sitta och berätta min historia flera gånger om. Inte alls. Funderar på att avboka något utav det, för tror inte jag klarar av det.

Tömde min mobil här om dagen och tänkte lägga upp återstående bilder. Bland annat från min mysiga dag med mina kusinbarn uppe på Torekällberget.

         
Julmys hemma i lägenheten.



Eva provsitter soffan jag blev helt förälskad i.



Betty försöker gömma sig i en alldeles för liten kartong. "Det ska gå!"



Huset min mormor växte upp i är numera ett café uppe på Torekällberget.


 
Mina favorittjejer var jättenöjda efter åkturen med häst och vagn, en tur till godisståndet och massa pussar och kramar från mig, gammelfarmor Gun och farfar Kent. Lova högst upp och Leia här ovan.


Tjejerna lekte en stund i "Stenåldersrummet" på Torekällberget. Så söta
i varsin potatissäck :D


Lova. Jag saknar tiden då man hade en fantasi som deras.



Farbror Kent ser smått överraskad ut, haha.

        
Hårfärgen jag har nu. Läskig orange färg i flaskan, men jättenöjd med det slutgiltiga resultatet.


Välmående.

Idag tog jag och min farbror Kent en promenad i utkanten av Södertälje. Jag hade glömt hur vackert Södertälje faktiskt kan vara.






































Att få komma ut från lägenheten och röra lite på kroppen var precis vad jag behövde. Har verkligen börjat känna mig instängd och kroppen har sagt ifrån. Hoppas vi kan göra detta till en god vana. I alla fall tills vi flyttar till Enköping i mars. Tack så jättemycket för en mysig stund ute i naturen. /Linda.


Trött på att sitta ensam!

Jag behöver sällskap. NU :'(

Mental lågkonjunktur

Nu, när jag har det lite svårare än vanligt, söker jag desperat efter råd och lösningar. Men det finns ingen som egentligen kan berätta för mig hur Jag ska hantera Min sorg. Detta är helt upp till mig själv. Bara jag vet vad som är bäst för mig. Eller..? Nu när jag känner att jag står och trampar, inte kommer vidare, inte vet hur jag ska arbeta för att kunna må så bra som jag förtjänar att göra. Hur kan jag leva utan honom?


                               
   Oavsett om förlusten inträffade nyligen eller för länge sedan kan den fortfarande begränsa ditt liv.



Att släppa taget och gå vidare är vanliga råd vid förluster. Skulle jag inte göra det om jag bara visste hur? Hur många gånger har jag inte hört: "Livet går vidare" "Tiden läker alla sår" "Var tacksam för det du har" "Han har det bättre nu" och framförallt "Var inte ledsen"..?
Jag behöver vara ledsen i det här. Egentligen har jag inget val, för rätt vad det är så kommer det över mig. Och då kan jag inte göra annat än att gråta, hysteriskt eller stilla, beroende på sinnesstämningen.

                                                      
         ..att börja varje enskild dag och varje enskilt ögonblick på nytt och aldrig ta något för givet.


Obearbetad sorg leder till att vi håller tillbaka våra känslor och får svårare att känna glädje.
Jag var inne på en hemsida, tror det var umo.se och läste om sorg. Hur man "ska" bearbeta och hur sorgen kan ta form. Det stod även om hur kroppen och psyket kan reagera vid en förlust.

Man kan:

  • få svårt att koncentrera sig   (check!)
  • bli arg och irriterad     (check!)
  • pendla snabbt mellan att vara glad, ledsen och arg    (check!)
  • bli jättetrött och känna sig helt slut    (check!)
  • sova sämre på nätterna     (check!)
  • inte ha lust att göra saker     (check!)
  • få ont i kroppen     (check!)
  • börja äta mer eller mindre.     (check!)

  •                                           
                                                                Ofta delar man in livet i före och efter.



    I vårt samhälle får vi lära oss hur man skaffar sig saker men inte om hur man hanterar förlusten av dem.


    "Sorg är som att sträcka sig efter någon som alltid funnits där, bara för att upptäcka att när jag behöver honom ännu en gång finns han inte längre kvar".

                                           
              Jag älskar dig för allt du var och för allt du gjorde mig till. Benny Hefvelin 1946/09/28-2008/12/08.

                                                             


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    -Jag håller så många minnen i mina händer. Jag kan nästan höra dig säga mitt namn. Jag kan nästan se dig le. Nästan känna värmen av din omfamning. Men nu finns ingenting kvar förutom tystnad. Är detta vårat farväl?

    - Linda, du oroar dig alldeles för mycket. Mitt barn, jag ser din sorg. Du är inte ensam i livet, även om du kan tro att du är det.

    -Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma så tidigt. Vi fick ingen tid till att säga hej då. Hur kan livet bara fortsätta? Jag är så vilsen utan dig. Nu finns bara tystnaden kvar. Är detta farväl?

    -Jag är så ledsen att din värld har rasat samman. Jag ska vaka över dig dessa nätter. Vila ditt huvud och sov en stund. För mitt barn, detta är inte vårat farväl.


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


                              

                                                                                  Jag ska leva.
     



                                                  




    När allting rinner över.

    Jag gråter. Till och med mer än vanligt. Och vad kan detta bero på? Om jag ska försöka analysera mig själv...

    Jag saknar pappa. Mer och mer för varje dag som går. Jag har aldrig varit ifrån honom så här länge och saknaden tär på mig,äter upp mig in ifrån och ut.
    Jag är frustrerad. Över hur myndigheter kan skaka av sig allt, hur dom rycker på axlarna och skickar än vidare när man ber om hjälp. Jag har ringt runt till jag vet inte hur många ställen och försökt förklara min situation, att jag sörjer och att jag behöver hjälp. Vad händer? Jo jag får ett nytt telefonnummer jag ska ringa till, en ny person att förklara för. Så är det. Om och om igen. Det är inte konstigt att folk begår självmord när det inte finns någon hjälp att få. Jag kan verkligen förstå hur det kan kännas hopplöst. För det verkar inte som att det finns någon som egentligen bryr sig.
    Jag är arbetslös. Bara det är ett berg att bära.

    Så hur ska jag överleva? Jag lägger min tillit till Thomas, som sakta men säkert kommer att bryta ihop han med. Jag kan inte lägga hela min värld på hans axlar, jag kan inte tynga ner honom med all min sorg. Han har sitt eget att bearbeta också. Jag kan inte vara så självisk. Vart jag än vänder mig så känner jag mig i vägen. Det är bara problem med mig, det har jag fått höra otaliga gånger förut. Jag törs inte släppa taget om den lilla kontroll jag har över mitt liv, även om det innebär att jag stänger in mig i mörkret och får svårt att andas. Jag lägger locket på. Jag ler för stunden.

    Men så igår, även om jag hade haft en relativt bra dag, så rann allting över. Jag grät, något så hysteriskt. Jag greps av panik och en ångest som inte går att beskriva med ord. Jag letade upp mina gamla ångestdämpade mediciner. Jag hade 5 tabletter kvar. Mina händer skakade så mycket att jag knappt kunde ta en. Allt medans Thomas såg på. Min stackars, älskade sambo. Tabletterna gör mig puckad i huvudet. Dom hjälper föga mot all min sorg, men jag blir i alla fall så trött att jag inte orkar hålla ögonen öppna. Jag fick sova. Och i morse kunde jag knappt ta mig ur sängen. Jag skulle kunna fortsätta äta dom här, bli beroende och kanske sova bort ett par månader. Men jag behöver fortfarande hjälp! Alla mina bekymmer finns fortfarande kvar när jag vaknar. Så nu vänder jag mig till min farbror. Han ska komma och hämta mig om en liten stund, bara så att jag kommer ut ur lägenheten. Ingen vet riktigt vad dom ska göra för att hjälpa på bästa sätt. Men bara att veta att dom vill hjälper mig en bit på vägen.

    Jag ska försöka klara mig till min läkartid den 8/12, på ettårsdagen då helvetet började. Jag måste överleva den här smällen, för sedan har jag mycket att se fram emot och mycket att kämpa för. Men idag gråter jag. För att jag måste, inte för att jag vill.

    Tills nästa gång allt rinner över....

    RSS 2.0